Ukoliko ste u penziji ili se približavate istoj verovatno se pitate na koji način ćete obezbediti finansije za novi životni period koji sledi. Razmišljate kako će izgledati Vaš životni stil koji sebi možete da priuštite u penziji. Opšte je poznato da državne penzije odavno nisu više dovoljne za potrebe koje dolaze u zadnjoj trećini života.

U svakom slučaju sada je pravo vreme na koji način životno osiguranje može da doprinese boljoj finansijskoj slici.

Koji su razlozi za kupovinu životnog osiguranja? Postavite sebi sledeća pitanja:

Da li je neko zavisan od mojih prihoda?

Pretpostavimo da vi zarađujete veći deo finansijskih sredstava u vašoj porodici od koga u većoj meri zavisi vaša porodica.

Šta bi se desilo sa finansijskom stabilnošću vaše porodice kada vi kojim slučajem ne biste bili u mogućnosti da zarađujete?

Životno osiguranje za slučaj doživljenja može biti pametan izbor kako bi bili sigurni da će za vaše najmilije biti pobrinuto. Isplatiće im se osigurana suma, koja je definisana vašom polisom.

Da li imam finansijske dugove, i koliki su?

Česta je pojava da starijim licima koji odu u penziju ostaju dugovi iz perioda kada ste bili radno aktivni. Ti dugovi često budu prepreka ukoliko vam se pojave nepredviđeni troškovi, kao što su popravke automobila, kućna nega, boravak u domu za starija lica i slično.

Ukoliko vi ne biste bili u prilici da pokrivate sve troškove, isti će pasti na breme vaših najmilijih. Isplata sredstava iz polise za životno osiguranje može da vam obezbedi da vaši najmiliji ne moraju da preuzimaju prevelik teret na svoja ramena.

Šta ću ostaviti u nasledstvo mojim najdražim?

Prema statistiškim podacima ljudi sve duže i duže žive i postoji mogućnost da će naš životni period u penziji biti duži čak izmedju 20 i 30 godina.

Kako možete da živite lagodno/spokojno u penziji, a da se istovremeno pobrinete za svoju porodicu?

Odgovor je jednostavan: životno osiguranje. Isplata na osnovu polise može da vam pomogne da vaša imovina ostane netaknuta i da vaš poslednji trošak ne bude na teret vašim najdražim.

Da li imam testament?

Stari roditelji obično sklope životno osiguranje kako bi ostavili nešto iza sebe svojim najdražima u obliku nasledstva.

Ukoliko osećate bilo kakvu nesigurnost, koja je vezana na finansijsku budućnost vaše porodice, predlažemo vam da ozbiljno razmislite o kupovini polise za životno osiguranje. Sve što je potrebno uraditi da nam pozovete na 0800-111-800 za više informacija. Za vas možemo pripremiti ponudu, koja vama i vašoj porodici najviše odgovara, kako bi teška vremena kasnije bila barem malo lakša.